Сертифікація продукції

Сертифікація продукції — це процес документального підтвердження відповідності продукції встановленим стандартам і вимогам. Таким чином оцінюється якість, безпечність, відповідність нормативним актам та іншим параметрам, що сприяє розвитку довіри споживача та підвищує конкурентоспроможність продукції на ринку. Найчастіше сертифікація необхідна для розміщення продукції в торговельних мережах та для участі в тендерах. Оцінкою займаються незалежні акредитовані організації. Перевірити можна як українську, так і ввезену продукцію. 

Щоб отримати офіційний документ сертифікації продукції, товар необхідно здати на спеціальну експертизу. Після цього ви отримуєте протокол процедури та висновок, чи прийнята ваша продукція. Замовити добровільну сертифікацію може виробник, продавець, споживач, орган влади чи громадська організація. Замовник самостійно визначає обсяг вимог до продукції та узгоджує з органом сертифікації. Схема проведення процедури та термін дії сертифіката може відрізнятися в залежності від конкретної галузі. 

Сертифікація харчової продукції на експорт передбачає оформлення документа європейського зразка. Його можна отримати в спеціальних центрах країн ЄС та на інших континентах, у тому числі в Америці. 

Сертифікація продукції в Україні

В Україні така процедура в більшості випадків є добровільною. Обов’язкова сертифікація була скасована з 1 січня 2018 року. 

Перевірками та оцінками продукції займаються більше 100 органів, акредитованих Національним агентством з акредитації України та більше 700 лабораторій. 

Потребуєте коштів на розвиток фермерського господарства? Залишайте заявку на сайті AgroApp, де зібрані кращі кредитні програми банків України для аграріїв. Протягом доби ви отримаєте попереднє рішення банку про можливість фінансування вашого проєкту!

Швидке кредитування для вашого агробізнесу

Подати заявку